Norsk Trefelling har testet Stihl MS 500i, verdens første motorsag med innsprøytningsteknologi.

Vi har brukt sagen til trefelling i snaue ti bensintanker og kan melde om at dette er den sterkeste og hissigste motorsagen vi har brukt. Følelsen av å bruke motorsagen kan sammenlignes med et beist innelukket i et alt for lite rom, som gjør alt det kan for å bryte ut (kanskje en dårlig sammenligning, men du forstår hva jeg mener hvis du prøver motorsagen).

Positive sider ved Stihl MS 500i

På den positive siden står det en hel haug av argumenter. Den er råsterk med hele 5 kw / 6,8 hk. Med et 50 cm sverd er det vanskelig å kvele sagen, selv om en dytter inn i kuttet relativt hardt. Den er utrolig lett, gitt kraften, med sine beskjedne 6,3 kg, og er veldig godt balansert, slik at den er god å jobbe med, selv til kvisting og småjobbing.

Positive sider ved Stihl MS 500i

Negative sider, om noen: Sagen er så sterk, at det går hardt ut over kjede. Vi anbefaler å skru opp oljetilførsel med en gang. Etterfyll olje oftere enn med en vanlig motorsag og hold kjede skarpt. Vi har brukket ryttere og må lære oss å være litt forsiktigere enn ellers. Du kan heller ikke gå ned på sverdlengde, da det går alt for fort rundt, slik du får problemer med varmgang og dårligere kjeder. Annet enn dette, ingen ting hittil.

Norsk Trefelling sitt bruksområde av Stihl MS 500i

Hva bruker vi motorsagen MS 500i til og vårt anbefalte bruksområde: Dette er «storsaga» vår. På bilen har vi fire andre sager som er mindre og som brukes til kvisting, felling av små trær, seksjonsfelling med klatring og mer. Stihl MS 500i bruker vi når lager vedkubber/oppdeling av større trær og trefelling. Til dette formålet er den helt rå. Skulle jeg valgt bare en motorsag, så ville jeg valgt en sag som var mindre, selv om Stihl MS 500i er utrolig lett gitt så mye kraft den har, ville jeg valgt en sag som er ca 1,5 kg lettere å jobbe med. Denne er derimot et unikum til alt som stort og tungt, og når du skal sage mye. Vi har aldri hatt en bedre sag i denne klassen. Sagen anbefales på det sterkeste.

Videotest og omtale av Stihl MS 500i