Har du prøvd en «stangsag» til beskjæring eller topping av trær og busker?

En stangsag er en sag på et langt skaft. Ofte et teleskopskaft så den er praktisk å ta med seg. Vi bruker en Silky stangsag på 4,9 meter med Hayauchi sag. Generelt er Silky sine sager utrolig gode. De er japansk produserte, et land hvor kniver / sverd virkelig er noe de kan. Sagene holder lenge og er utrolig skarpe. Samtidig er teleskopskaftet lett, men allikvel solid. Dette er laget i aluminium og er ovalt så det ikke bøyer seg i lengderetningen like lett. Silkey sine beskjæringssager er et godt kompliment i trefellingen og til beskjæring av busker og trær. Når brukt sammen en tripod stige (f.eks Niwaki), kommer en utrolig enktlt til ved beskjæring, og raskt opp de første fem til åtte meterne. Bakkemannskapet kan på denne måten enkelt kviste de halve treet uten behov for klatring, noe som gjør jobben utrolig effektiv.

Norsk Trefelling AS finner du Oslo, Akershus, Gjerdrum, Hurdal, Lørenskog, Nannestad, Nittedal, Rælingen, Skedsmo, Oppland, Jevnaker, Lunner, Gran